21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Cuketové aglio olio

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
cuketa 1 ks
česnek 2 stroužky
bazalka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 1
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)


Přidala jsem do alio olio nakrájenou cuketu a výsledek byl famózní.



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme na malinké kostičky (krájím na ani ne centimetrové kostičky) a orestujeme na olivovém oleji. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a bazalku a za občasného míchání necháme cuketu změknout. Promícháme se špagetami a posypeme parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...